UPOTREBA KOLAČIĆA

(Poslednji put ažurirano: 9. aprila 2023. godine)

Naš vebsajt može da koristi kolačiće Vebsajtakoji omogućavaju korišćenje Vebsajta i Usluga, bolju i jednostavniju pretragu našeg Vebsajta, kao i one koji nam omogućavaju da poboljšamo naš Vebsajt i Usluge.

Kolačić je mali fajl koji šalje naš server, a koji se čuva pohranjen na hard-disku vašeg kompjutera. Obično se koristi za identifikaciju osobe kada ta osoba pristupa nekom vebstajtu. U njemu se evidentiraju posete vebsajtu i on sadrži izvesnu količinu informacija koje se odnose na predmetnu posetu.

Na ovom mestu možete dobiti podatke o vrstama kolačića koje koristimo, njihovoj svrsi i vremenu isteka. Dodatne informacije o obradi podataka o ličnosti koja se sprovodi možete pronaći u našoj Politici privatnosti.

Prilikom pristupanja našem Vebsajtu učinjeno Vam je dostupnim kratko obaveštenje da se na Vebsajtu koriste kolačići, sa linkovima za brz pristup Politici privatnosti i ovom obaveštenju, sa opcijama za prihvatanje i promenu postavki kolačića.

Kolačići koje možemo da koristimo su:

  • Strogo neophodni kolačići. To su kolačići koji su neophodni za rad našeg vebsajta. Oni uključuju, na primer, kolačiće koji vam omogućavaju prijavljivanje u bezbednim zonama našeg vebsajta. Ova kategorija kolačića ne može da se onemogući, i ne zahteva saglasnost korisnika. U skladu s tim, u slučaju kada niste saglasni sa korišćenjem ove kategorije kolačića, molimo da ne koristite Vebsajt i pristupite opciji onemogućavanja rada kolačića, kako je to niže opisano, a kako biste iste uklonili sa svog uređaja.
  • Kolačići funkcionalnosti. Ovi kolačići se koriste da bi vas sistem prepoznao prilikom vaše ponovne posete našem vebsajtu. To nam omogućava personalizaciju vašeg sadržaja odnosno prilagođavanje našeg sadržaja vašim navikama, kao i oslovljavanje ličnim imenom u pozdravnoj poruci i pamćenje vaših prioriteta (na primer, vaš izabrani jezik ili region). Sa korišćenjem ovih kolačića možete da se saglasite ili da promenite njihovu postavku, kako je to gore navedeno. Takođe, ukoliko se naknadno predomislite u vezi s korišćenjem ovih kolačića, možete pristupiti opciji onemogućavanja rada kolačića, kako je to niže opisano, a kako biste iste uklonili sa svog uređaja.
  • Kolačići targetiranja. Kolačići targetiranja su male, šifrovane datoteke koje prate radnje korisnika i koriste se za identifikaciju korisnika između različitih veb lokacija. Kolačići targetiranja prikupljaju informacije o korisnicima i koriste ih za pravljenje profila interesovanja korisnika, a zatim prikazuju personalizovane oglase za tog određenog korisnika.

Možete podesiti svoje prioritete, a više informacija o pojedinačnim kolačićima koje koristimo i o svrhama u koje ih koristimo možete pronaći u niže navedenoj tabeli:

 

Strogo neophodni kolačići

 

Naziv kolačića

Domen

Vrsta kolačića

Istek

Opis

__cf_bm

.onesignal.com

Third-party

30 minuta

Ovaj kolačić se koristi za razlikovanje ljudi od robota i koristan je za veb lokaciju, kako bi se pravili validni izveštaji o korišćenju njihove veb stranice.

Kolačići funkcionalnosti

Naziv kolačića

Domen

Vrsta kolačića

Istek

Opis

 

_gid

.zenskeprice.rs

First-party

1 dan

Ovaj kolačić postavlja Google analitika. Čuva i ažurira jedinstvenu vrednost za svaku posećenu stranicu i koristi se za brojanje i praćenje prikaza stranica.

_ga_JD79KH96PR

.zenskeprice.rs

First-party

1 godina 1 mesec

Ovaj kolačić koristi Google analitika da zadrži stanje sesije.

_ga

.zenskeprice.rs

First-party

1 godina 1 mesec

Ovaj naziv kolačića je povezan sa Google Universal Analitics – što je značajno ažuriranje Google-ove usluge analitike koja se češće koristi. Ovaj kolačić se koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodeljivanjem nasumično generisanog broja kao identifikatora klijenta. Uključen je u svaki zahtev za stranicu na sajtu i koristi se za izračunavanje podataka o posetiocima, sesijama i kampanjama za analitičke izveštaje sajtova.

Kolačići targetiranja

Naziv kolačića

Domen

Vrsta kolačića

Istek

Opis

_gat_gtag_UA_142864175_1

.zenskeprice.rs

First-party

1 minut

Ovaj kolačić je deo Google analitike i koristi se za ograničavanje zahteva (stopa prigušivanja zahteva).

ONEMOGUĆAVANJE KOLAČIĆA

Kolačiće možete i blokirati aktiviranjem postavki (podešavanja) na svom pretraživaču, koji vam omogućava da odbijete postavke svih ili nekih kolačića. Međutim, ako koristite postavke svog pretraživača za blokiranje svih kolačića (uključujući i strogo neophodne, suštinski važne kolačiće) možda nećete moći da pristupite našem vebsajtu u celosti ili nekim njegovim delovima. Za više informacija o kolačićima i načinu na koji ih možete onemogućiti, molimo posetite www.allaboutcookies.org

© 2019 SPONZORISAO

Ženske priče | Obaveštenje o “kolačićima”
Ženske priče | Obaveštenje o “kolačićima”