Ukoliko i tebe muči kandida – postoji rešenje!​

Vaginalne infekcije su veoma česte, a gljivice su uzročnici nešto više od trećine svih infekcija u intimnoj regiji, tako da nemoj da misliš da si jedina. Procenjuje se da je oko 75% žena imalo barem jednom u životu infekciju izazvanu kandidom, a nešto više od 50% je imalo infekciju koja se ponavlja.

Ova infekcija je vrlo česta i nastaje kada dođe do promene kiselosti vagine. Promena može nastati usled različitih razloga, kao što su npr. prevelika konzumacija slatkiša, stres, korišćenja antibiotika, ali i zbog brojnih drugih faktora, kao na primer povećanje koncentracije progesterona u trudnoći.

“Neprijatni simptomi kao što su osećaj peckanja pri mokrenju, svrab, bolni odnosi uz prisustvo pojačanog, gustog, belog i gromuljičastog vaginalnog sekreta bez mirisa, ukazuju na postojanje vulvovaginalne kandidijaze.” – kaže dr Mima Fazlagić, ginekolog.

Većini žena najveći problem zapravo predstavlja upornost kandide koja se stalno vraća ukoliko se ne leči adekvatno. Sve žene sa vulvovaginalnom gljivičnom infekcijom moraju da se leče bez obzira na jačinu simptoma.

Terapija može biti oralna ili vaginalna, a lekovi koji se koriste vaginalno generalno se smatraju bezbednijim od oralne terapije, mada ih pacijentkinje smatraju manje poželjnim, zbog toga što terapija traje nekoliko dana, javlja se neprijatnost unošenja same vaginalete i isticanja njenog rastopljenog sadržaja.

Ono što se kod žena pokazalo kao vrlo efikasno i komforno rešenje jeste vaginalni krem u aplikatoru. Njegova prednost je što, jednokratnom primenom, dovodi do brzog oslobađanje od neprijatnih simptoma, već u prvih 24h i može se primeniti u bilo koje doba dana ili noći bez bojazni od neprijatnog curenja.

Ne postoji pravilo kada kandida može da se pojavi, ali poboljšanjem određenih navika kao što je zdrava ishrana, higijena, sport, manje stresa, može se izbeći.

 

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Ukoliko i tebe muči kandida -  postoji rešenje!​

Ženske priče | Ukoliko i tebe muči kandida -  postoji rešenje!​

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS