Jačanje duha i tela​

U godinama si kada ti je neophodno da se više posvetiš sebi, svojim mislima i svom zdravlju. Zato je jačanje duha i tela veoma važna stavka u ovom periodu života.

Ženske priče | Jačanje duha i tela​

Ulazak u menopauzu može biti veoma naporan i težak. Ne uspevaš da uskladiš svoje obaveze na pravi način, nervozna si i ne posvećuješ sebi, svom telu i zdravlju dovoljno pažnje što dovodi do toga da simptomi menopauze još više dođu do izražaja. 

Iz tog razloga, vreme je da konačno sebe staviš na prvo mesto i uradiš nešto lepo, zdravo i korisno. 

Šta to podrazumeva? 
To znači da treba da radiš stvari koje voliš i koje ti prijaju. U redu je da prođe određeno vreme dok ne pronađeš nešto što te zaista ispunjava i prija tvom telu. Za početak kreni u duge lagane šetnje kraj reke, samo ti i priroda. Opusti se i ne razmišljaj ni o čemu drugom osim o upijanju sunčeve energije. Takođe, maštaj, probaj da pronađeš nešto u čemu si zaista kreativna i što ti ide od ruke, npr. slikanje, pevanje, sviranje, kuvanje i tome slično. Kada jednom shvatiš  šta te zaista opušta, osećaćeš se mnogo rasterećenije, opuštenije i pozitivnije što će uticati i na druge ljude u tvom okruženju. Čitaj, poučne knjige, knjige koje će podići tvoje samopouzdanje i koje nećeš moći da prestaneš da čitaš. Čitaj knjige koje će te odvesti u potpunu drugu dimenziju i zahvaljući kojima ćeš osećati mir i spokoj.

Postoji veliki broj stvari koje možeš da uradiš za sebe. Samo je neophodno da izabereš onu pravu ili možda čak i više njih, koje će imati najveći uticaj na tvoje misli, tvoj duh i telo. Šetaj, rekreiraj se, čitaj, pronađi omiljeni hobi kroz koji ćeš izraziti svoju maštu i kreativnost i uživaj u stvaranju, uživaj u životu, uživaj u sebi!

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Jačanje duha i tela​

Ženske priče | Jačanje duha i tela​

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS