Razgovarajte o kontracepciji sa svojim momkom ili devojkom

Bez obzira na to koliko imaš godina, razgovor sa partnerom na temu odnosa nije uvek lak i često izaziva neprijatnost. Ukoliko tek ulaziš u vezu, to je dobar način da podelite obostrana očekivanja, a ukoliko si već u vezi, onda možete razgovarati o tome šta volite i na koji način možete poboljšati odnose.

Ženske priče | Razgovarajte o kontracepciji sa svojim momkom ili devojkom

Razgovor o kontracepciji možda se čini kao nešto što će pokvariti dobro raspoloženje, ali to nije ništa u poređenju sa time koliko odnos može upropastiti konstantna briga o trudnoći ili dobijanju neke polne bolesti. Isprva se otvoren razgovor može činiti čudnim, ali na kraju ćete oboje biti zadovoljni zato što ste to obavili. Samo pomisli: zar ne bi radije razgovarala o korišćenju kondoma, nego vodila razgovor koji počinje sa: „Ups, trudna sam…“? Ili još gore… sa: „Izvini, ali možda sam ti preneo/la HIV“?

Zapamti, vaša bezbednost i zdravlje su na prvom mestu… Zato, oboje uradite sve što je potrebno da biste imali kontrolu u svojim rukama. Pokušaj da o ovome razgovaraš pre prvog odnosa – nije loše uveriti se da tvoj partner redovno koristi zaštitu pre nego što spavaš sa njim. Ukoliko to ne uradiš, možeš ostati trudna baš prilikom prvog odnosa.

Stupanje u seksualne odnose predstavlja veliku odgovornost upravo zbog rizika od trudnoće ili bolesti. Ukoliko ti je previše neprijatno da o ovome razgovaraš sa partnerom, to je možda znak da nisi još sasvim spremna ni da sa njim stupiš u seksualne odnose.

Samo odgovorno ponašanje koje izgradiš prema svom zdravlju će te zaštititi!

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Razgovarajte o kontracepciji sa svojim momkom ili devojkom

Ženske priče | Razgovarajte o kontracepciji sa svojim momkom ili devojkom

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS