Klimaks i sex​

U periodu klimaksa, u organizmu dolazi do konstantnih promena – napadi vrućine, glavobolje, nervoza i mnoge druge, što dovodi i do smanjenje želje za seksualnim odnosom.

U periodu klimaksa, u organizmu dolazi do konstantnih promena – napadi vrućine, glavobolje, nervoza i mnoge druge, što dovodi i do smanjenje želje za seksualnim odnosom. 

Kako se tokom menopauze javlja suvoća vagine i promena njene PH vrednosti, moguće je da se pojave i određene infekcije. Ali, postoje razni lubrikanti i kreme na bazi estrogena koje će ti pomoći da povećaš svoj libido i poboljšaš seksualni život.

Postoji zabluda o tome da žene u pedesetim godinama nisu više poželjne. Sigurne, ostvarene žene koje vole, cene i poštuju sebe su i dalje i te kako mlade, vitalne i pune života. 

Od velike važnosti je da naučiš kako da se izboriš sa svim tegobama koje te prate u procesu menopauze i da ne odustaješ od pronalaženja rešenja. Nemoj da dozvoliš da te prekrije tmuran oblak,  izbori se sa njim jer te iza njega čeka sunce!

Ono što nikako sebi ne smeš da dopustiš da se desi jeste da se fokusiraš na negativne misli, kojih sigurno ima i koje je jako teško izbaciti iz glave, zato, nemoj da ih hraniš već se usmeri na pronalazak rešenja i benefita, videćeš kako će stvari krenuti na bolje! Čitaj knjige i misli pozitivno. Bavi se sportom, radi ono što ti prija i što voliš,  šetaj, provodi vreme sa ljudima koje voliš i samim tim osećaćeš se srećno i zadovoljno, što će dovesti i do poboljšanja tvog seksualnog života i povećanja samopouzdanja, a simptome menopauze više nećeš ni osećati!

Period u kome se dešavaju brojne promene u tvom organizmu sa sobom nose i razne prateće probleme sa kojima moraš da se suočavaš, kao što je i smanjenje želje za seksualnim odnosom. 

Međutim, pored raznih lubrikanata ili krema na bazi estrogena koje će ti pomoći u ovakvoj situaciji, takođe razgovor sa stručnim licem, prijateljima ili partnerom je neizostavan kako bi prevazišla ovaj problem i ponovo bila “ona stara”. 

Zato, preuzmi stvar u svoje ruke i videćeš kako će ti se popraviti raspoloženje!

 

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Klimaks i sex​

Ženske priče | Klimaks i sex​

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS