Nega lica i tela​

Opšte je poznato da je devojkama i ženama prija da posećuju tretmane poput frizera, manikira, pedikira… Ali kada dođe do nege lica i tela, često se postavlja pitanje „A koliko to košta?“ Nega kože, koja je najveći organ na našem telu, bi trebalo da bude prioritet svake žene u očuvanju kako lepote, tako i zdravlja.

Ženske priče | Nega lica i tela​

Akne, bubuljice, mitiseri, suva koža, bore, sve su to nepravilnosti na koži sa kojima se periodično susrećemo.

Problemi obično počinju pod uticajem hormona još u pubertetu, a neretko mogu postojati i u zrelijem dobu. Ova stanja uglavnom nisu prolazna sama od sebe, već je obično potrebno dosta truda i strpljenja kako bi se sanirala.

Za nastanak akni su odgovorni različiti faktori, a metode pristupa u tretiranju su različite za svaku osobu,  što znači da ne postoji univerzalno rešenje. Ukoliko problem postoji, savetuje se redovno održavanje higijene kože lica i redovna poseta dermatologu (jednom mesečno) koji će na osnovu pregleda postaviti individualnu, prilagođenu terapiju, kako bi se postigli najbolji efekti. U slučaju problematične kože važno je na vreme početi sa lečenjem da bi se izbegle veće posledice. Ne treba ništa raditi na svoju ruku, naročito ne treba uzimati lekove samoinicijativno. Saveti drugarice, majke ili sestre neće biti od pomoći koliko i pregled kod stručnog lica.

Pozitivan efekat na izgled kože će dati pravilna i izbalansirana ishrana, unos dosta tečnosti u organizam (vode i čajeva), odricanje od slatkiša, gaziranih napitaka i masne hrane. Umerena fizička aktivnost koja prija, uz pravilnu ishranu, predstavljaju najbolji recept za dobar osećaj u sopstvenoj koži, a zavisi isključivo od nas samih.

Šta je onda zaključak?
Nega, nega i nega.

Ne budi lenja, zavoli sebe, zavoli svoje telo i vodi računa o njemu. Posveti mu se, jer niko drugi neće. Ono je tvoje i živećeš sa njim zauvek, zato… neka bude najbolje što može!

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Nega lica i tela​

Ženske priče | Nega lica i tela​

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS