Pet tema o kojima treba da razgovaraš za savršen prvi sastanak sa dečkom

Dečko u koga si zaljubljena te je konačno pozvao na prvi sastanak… Osećaš nervozu i leptiriće u stomaku i imaš pozitivnu tremu koja te je potpuno obuzela?

Ženske priče | Pet tema o kojima treba da razgovaraš za savršen prvi sastanak sa dečkom

To je normalno! Sve mi imamo tremu pred prvi sastanak sa dečkom, samo će neke devojke to priznati, a neke neće, međutim, činjenica je da niko nije ravnodušan.

Sada ti se po glavi sigurno vrzma milion pitanja, šta da obučem, kako da se našminkam, a da ne preteram, o čemu da pričam, da li ću se izblamirati, da li će me na kraju poljubiti, itd. itd.

Naš savet jeste da ne razmišljaš puno o čemu ćeš razgovarati i o tome kako će se veče završiti, već da budeš spontana i svoja. Recept za uspeh je biti prirodna, zato, treba samo da uživaš i da se prepustiš trenutku.

Gledaj da ne zakasniš ili to može biti baš malo, recimo 5-10 minuta, da ne ostaviš pogrešan utisak. Kada se nađete, razgovor obično počinje sa “Kako si, šta radiš, šta ima novo?” Nakon toga, priča će sama teći, ali, ako nisi sigurna, mi smo ti pripremile 5 tema o kojima možeš razgovarati na prvom sastanku.

PRIJATELJI
Razgovarajte o svom društvu, pitaj ga ko mu je najbolji drug ili drugarica, da li je sa nekim u svađi. Takođe, spomeni i zajedničke prijatelje iz škole ili kraja. Razmeni smešne i zanimljive situacije koje si proživela sa svojim najboljim drugaricama (lepo je videti kako su devojke opuštene i zanimljive).

Obavezno se našali na svoj račun, tako ćeš pokazati kako si sigurna u sebe. Isto tako, našali se i na njegov, da vidiš kako podnosi šalu na svoj račun, to je veoma bitna stavka. Vodi računa da ona ne bude uvredljiva.

Videćeš, kako priča bude odmicala, sve više tema će se otvarati i postajaće sve opuštenije i zanimljivije, toliko da ćeš zaboraviti koliku si tremu imala u početku!

ŠKOLA
Škola je uvek dobra tema za razgovor, jer je zajednička i imaćete što-šta da podelite. Spomeni neke smešne profesore, ako si dobra u imitacijama, slobodno i izimitiraj nekog karakterističnog, a koga i on poznaje.

Osim toga, razgovarajte o omiljenim predmetima, sa kim se druži iz drugih odeljenja, šta želi da upiše, ili ako je već u srednjoj školi, kako mu je, da li ima tamo neko društvo iz osnovne, itd.

Naš savet je da ne razgovaraš mnogo o ocenama i, ako si ti odličan đak, a on ne, možda će pomisliti da se previše hvališ, a to ne želiš, zar ne? Dovoljno je da zna da si pametna i vredna.

HOBI I SPORT
Ova tema se ne preskače. Inače, momci izuzetno cene i vole kada se devojke bave sportom (što je danas izuzetno retko). Ukoliko se baviš nekim sportom, obavezno to spomeni. Npr. koliko dugo se baviš, čime si se pre bavila, pitaj ga koji je njegov omiljeni sport.

Opšte je poznato da momci obožavaju da pričaju o sportu, mogli bi čak samo o tome da razgovaraju danima. Ali, ti ne, zato, u određenom momentu, prebaci temu na hobije.

Ispričaj mu šta voliš da radiš u slobodno vreme, koji su ti omiljeni filmovi (možda imate i zajedničke omiljene), ako voliš da pevaš, sviraš, crtaš… sve mu to ispričaj, to su zanimljive teme, koje o tebi i tvojim kvalitetima mnogo govore.

IZLASCI
Izlasci su tema koja je možda i najpopularnija među tinejdžerima. Ispričaj mu gde voliš da izlaziš (možda narednog vikenda izađete zajedno). Obavezno ga pitaj kakvu muziku voli da sluša, da li voli da đuska, koliko često izlazi, itd.

Izlasci su uvek tema koja je pun pogodak. Pokaži mu kako si druželjubiva i ispričaj mu neke dogodovštine iz izlaska sa drugaricama. Sigurno ćeš mu ulepšati dan!

PORODICA
Naravno, ne želiš da odeš kući, a da ne znaš npr. kako se preziva ili da li ima brata ili sestru ( a postoje takvi slučajevi). Obavezno razgovarajte o roditeljima, braći, sestrama, kućnim ljubimcima, kako se slaže sa porodicom, itd.

Isto tako, ti mu ispričaj nešto o svojoj porodici. Ne moraš biti detaljna i možda mu slučajno otkriti nešto što ne bi trebalo, ali svakako neke osnovne stvari, kako bi te bolje upoznao, podeli sa njim.

Ispričaj mu neku zanimljivu situaciju koju si imala sa bratom ili sestrom. Ako si jedinica, ispričaj mu nešto smešno što si proživela sa svojim roditeljima, ili bakom i dekom.

Porodica je jednostavno tema kojoj nema kraja. Na taj način ćeš se i ti prisetiti nekih lepih uspomena kada si bila mala i oživećeš zanimljive trenutke pričajući mu o tome.

Sigurno je da ćete se oboje slatko smejati.

Vidiš i sama kako nema razloga da budeš nervozna pred prvi sastanak. Pozitivna trema će uvek biti prisutna, ali zaključak je da treba da budeš samo svoja – prirodna i spontana. Ako uspeš da se nasmeješ i osećaš prijatno sa njim, budi uverena da je sastanak bio uspešan!

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Pet tema o kojima treba da razgovaraš za savršen prvi sastanak sa dečkom

Ženske priče | Pet tema o kojima treba da razgovaraš za savršen prvi sastanak sa dečkom

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS