Prvi poljubac

Prvi poljubac je verovatno jedan od najintimnijih činova između dvoje mladih ljudi i jedan od važnijih stepenika ka svetu odraslih. Ako još uvek nisi iskusila prvi poljubac, to je u redu, ne treba ništa da radiš na silu, već onog trenutka kada osetiš da si za to spremna.

Ženske priče | Prvi poljubac

Sigurno da je period adolescencije zapravo najburniji period odrastanja. U ovom periodu, pod uticajem hormona, javljaju se prve telesne promene, a samim tim i svest o sopstvenoj privlačnosti suprotnom polu. Trenutno živimo u vremenu kada mladi jako rano ulaze u veze, pa i do prvog poljupca dolazi već u osnovnoj školi. Međutim, normalno je da svako odrasta i živi po pravilima sadašnjice, samim tim ima i pravo da donosi sopstvene odluke, tako da nema ničeg pogrešnog u tome.

Kada dođe do prvog poljupca, osetićeš leptiriće u stomaku i sigurno neku vrstu nervoze zbog  preteranog razmišljanja da li ćeš to uraditi kako treba. Veoma je važno da budeš sigurna u to što želiš i da izabereš pravu osobu sa kojom će taj čuveni prvi poljubac ostati u lepom sećanju.

Porazgovaraj sa drugaricama koje su već imale takvo iskustvo ili sa mamom, starijom sestrom ili tetkom koje će te najbolje posavetovati pre nego što se odlučiš na taj korak. Veoma je važno da to ne radiš zbog dokazivanja i prihvatanja u društvu kako bi izbegla neku vrstu ismevanja što to nisi uradila ili čak odbacivanje. Nemoj dozvoliti da ti drugi nameću svoje stavove, ne samo vršnjaci, već i mediji i društvene mreže na kojima je pritisak sve veći i gde se prikazuje svet koji nije onakav kakav se čini.

Dakle, ako želiš to da uradiš jer osećaš pritisak društva, onda sedi, razmisli, posavetuj se sa iskusnijima i starijima koji su već imali takvo iskustvo, pa tek onda donesi odluku koja je najbolja za tebe, s druge strane, ako misliš da si spremna, pronašla si osobu kojoj veruješ i koja te čini srećnom, onda nema razloga da sumnjaš u sebe i treba da uživaš u sjajnom i jedinstvenom osećaju zaljubljenosti.

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Prvi poljubac

Ženske priče | Prvi poljubac

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS