Zdrav život i zdrave navike

Zdrav život i zdrave navike… velika većina žena će na to reći „Nemam vremena“ ili „Na dijeti sam, imam jedan obrok dnevno“, pa čak i „Na dijeti sam, ništa ne jedem danima“.

Ženske priče | Zdrav život i zdrave navike

Kakve su ti navike, takav će ti biti i život, zapravo. Zato ćemo ti u ovom tekstu reći šta se podrazumeva pod zdravim navikama i da li se to odnosi samo na ishranu.

Da, tačno je da su zdrave navike zdrava ishrana, ali ne samo to. U današnje vreme se mnogo piše o ishrani, šta je zdravo, šta nije, dostupne su neke silne dijete, da više ne znaš ni kome da veruješ, pa na kraju odlučiš da je jednostavno najbolje da ništa ni ne jedeš.

Ali to nije tako.

Istina je, moraš da se hraniš zdravo, ali opet treba da uživaš u istoj toj hrani. Dijeta ne znači mučenje organizma. Najvažnija stvar je da unosiš dovoljno vode u svoj organizam i da nikako, ali nikako ne preskačeš doručak.

Sigurno već i sama znaš da slatkiši i masna hrana ne treba da budu deo tvoje svakodnevne ishrane. Ako samo to izbaciš, videćeš, i to u veoma kratkom periodu, velike promene.

Međutim, pored ishrane, zdrave navike podrazumevaju i manje stresa, dobar san, dovoljno fizičke aktivnosti i da ne dozvoliš sebi da se zamaraš nekim bezazlenim stvarima.

Stres je glavni okidač za sve negativno što se dešava u našem organizmu. Zašto bi se stresirala oko nekih stvari na koje ne možeš da utičeš? Gubiš vreme i živce, a postoji mnogo važnijih tema za razmišljanje.

Zato je od velike važnosti da se posvetiš sebi, jer kad ćeš ako ne sad?

Deli ljubav i ljubav će ti se vratiti, zagrli nekog barem jednom dnevno, na taj način se prenosi pozitivna energija ( veruj nam, zaista funkcioniše).

Napravi zdrave zalogaje, za koje ti treba mnogo manje vremena nego što misliš. Zatim, kreni na neku fizičku aktivnost, spavaj dovoljno u toku noći i ne troši energiju na ljude koji ti nisu važni, već se napuni pozitivnom energijom okružena ljudima koje voliš.

Videćeš vremenom i sama kako će ti se zdrave navike pretvoriti u svakodnevne navike koje će postati tvoj način života. Zavolećeš sve što one nose sa sobom i radovaćeš se svakom novom danu.

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Zdrav život i zdrave navike

Ženske priče | Zdrav život i zdrave navike

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS