Kako da se izboriš sa valunzima na najbolji mogući način?​

Konstantni napadi vrućine, bilo da je dan ili noć i teško ti je da se izboriš sa tim? Znojenje u periodu menopauze je zapravo jedan od najčešćih simptoma pored prestanka menstruacije.

Ženske priče | Kako da se izboriš sa valunzima na najbolji mogući način?​

Da li si znala da se čak 85% žena suočava sa ovim problemom, a mnoge čak i svakodnevno?

Veliki broj žena jednostavno prihvati ovakvo stanje kao nešto što se podrazumeva u ovom periodu života, ali znaš šta? Uopšte nije tako! Vreme je da olakšaš sebi život i preuzmeš stvar u svoje ruke, kako bi ovi naleti vrućine konačno prestali ili se barem ublažili.

Veliki broj lekara predložiće promene u načinu života koje podrazumevaju više fizičke aktivnosti, promenu u ishrani i izbegavanje štetnih navika, bar 3 meseca pre uzimanja bilo kakve terapije.

Ipak, postoje i drugi načini koji će ti pomoći da ublažiš valunge, kao što su: tanka odeća za spavanje od prirodnih materijala, voda pri ruci kako bi uvek bila hidrirana, tuširanje hladnijom vodom pred spavanje, održavanje zdrave telesne težine, časovi joge, kontrolisanje stresa, kao i slojevito oblačenje kako bi mogla da se rashladiš u svakom trenutku.

Ako ti ništa od ovoga ne pomaže, uvek postoji hormonska terapija koja podrazumeva uzimanje lekova koji sadrže estrogen, kako bi se regulisala hormonska ravnoteža.

Do sada se ovaj vid terapije pokazao kao najefikasnije rešenje u borbi protiv valunga, ali obavezno treba da se konsultuješ sa svojim lekarom pre početka primene hormonske terapije.

Promene u načinu života su ključne u ovom periodu, koje će vremenom dati dobre rezultate u podnošenju ovih neprijatnih simptoma.

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Kako da se izboriš sa valunzima na najbolji mogući način?​

Ženske priče | Kako da se izboriš sa valunzima na najbolji mogući način?​

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS