Kalendar ovulacije

Menstrualni ciklus se meri od prvog dana menstrualnog krvarenja do prvog dana sledeće menstruacije i kod većine žena traje od 28 do 32 dana. Neke od njih mogu imati kraći ili duži period ciklusa.

Ovulacija je deo normalnog menstrualnog ciklusa i u tom periodu dolazi do otpuštanja zrele jajne ćelije iz jajnika prema jajovodu. Perod plodnosti tj . kada je moguće da dođe do oplodnje i trudnoće je kratak – svega nekoliko dana pre i nekoliko dana posle ovulacije. Detaljnije o ovoj temi pogledajte na linku ovde.

Trudnoća je pitanje pravog trenutka i samo tokom plodnih dana žena može ostati u drugom stanju. Uz pomoć našeg kalendara možete saznati kada su vaši plodni dani i kada je najveća mogućnost da dođe do trudnoće. Kalendar ovulacije služi za okvirno određivanje plodnih dana u kojima je moguće ostvariti trudnoću ili razdoblje u toku meseca u kojem možete imati polne odnose bez opasnosti od trudnoće. Naglašavamo da se kalendar zasniva na približnim datumima i podrazumeva redovan menstrualni ciklus.

Pažnja: Kalkulator plodnih dana se ne sme koristiti kao sredstvo kontracepcije!

Kalendar ovulacije

Prvi dan menstruacije

Trajanje mesečnog ciklusa

Detaljnije informacije kako da bezbedno uživate u seksualnim odnosima uz korišćenje kontracepcije ili hitne kontracepcije, pogledajte u priči koju smo pripremili za vas ovde.

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Kalendar ovulacije

Ženske priče | Kalendar ovulacije

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS