Koliko često pomislimo o seksu?

„Ugasite svetlo da pomisli da spavate“ ili „Nemojte to da radite jer će da pomisli da vam se dopada.“ Ovo su samo neki od saveta za seksualne odnose iz 1984. godine. Vreme se promenilo, kao i ljudska populacija, pa istraživanja sada pokazuju malo drugačije brojeve.

Muškarci su donekle opravdali mit da najčešće pomisle na seks, ali nismo ni mi mnogo iza njih. Evo i zašto…

Ženske priče | Koliko često pomislimo o seksu?

Tokom istorije i vremena u kojem žive ljudi, do sada nije zabeležen period u kojem se, kao sada, češće i otvorenije javno govorilo o seksu, seksualnim odnosima i bilo kojim temama vezanim za seks.

Veoma često se vodi polemika o tome ko i koliko često pomisli na seks. Da li u tome prednjače žene ili muškarci, ili svi nekako u isto vreme misle o tome? U svakom slučaju postoji broj određenih predrasuda koje vladaju i kod jednih i kod drugih. Međutim, istraživanje koje je sprovedeno od strane jednog poznatog sajta za upoznavanje preko interneta pokazuje da su seksualne misli ženskom polu u glavi mnogo češće nego što bi to priznale, ukoliko ih upitate. U stvari, da budemo precizni – 18 puta u toku dana ili 24 časa. Kada se to prebaci u brojeve i minutažu, dobijemo podatak da ženski pol ramišlja o seksu prosečno svaki 51 minut. Naravno, ukoliko se računa da je vreme za san izdvojeno vreme i u trajanju od 8 sati u toku 24 časa.

S druge strane, potvrdilo se da muškarci mnogo češće pomisle na seks tj. da im je gotovo često u glavi, što pokazuju podaci da o tome pomisle na svakih 28 minuta. Ovde se pokazalo da to nije baš „svaki minut“, kao što je uvreženo mišljenje.

Takođe, ovo istraživanje pokazalo je da 59% žena redovno mašta o seksualnom odnosu sa bivšim partnerom, dok je to kod muškaraca oko 49%.

Ženske priče | Koliko često pomislimo o seksu?

Međutim, kada se ova tema preseli u porodični krug, seks je i dalje tabu tema i veoma često se izbegavaju razgovori o tome. Ipak, u poslednje vreme se čini da mlađe generacije ne razmišljaju tako usled dostupnosti različitih pornografskih sadržaja preko interneta, aplikacija za online upoznavanje (o sekstingu smo pisali ovde), kao i različitih drugih sadržaja preko kojih je moguće pronaći partnera. Istraživanje koje je sproveo IPPF – organizacija koja se bavi planiranjem pokazalo je da je u Srbiji 2018. godine bilo seksualno aktivno 79,6% mladih od 14 do 25 godina i da samo 33% koristi moderne metode kontracepcije. O metodama za kontracepciju smo pisali ovde.

Ukoliko bismo sada mogli da otvorimo vremensku kapsulu s kraja 19. veka (to su godine od 1800. do 1900.), verovatno bi nam zvučali smešno saveti koji su u to vreme davani, a vezani su sa seks.

Pokazaćemo vam kroz nekoliko primera iz 1894. godine i to iz knjige „Seksualni saveti za muškarce i žene iz 1894.“ koju je napisala Rut Smiters, a koja možda najbolje ilustruje promene u odnosu polova tokom decenija. Autorka je ovu knjigu sa savetima za seks i bračni život namenila damama na kraju 19. veka i verujemo da će vam izmamiti osmeh na lice.

Veliki broj muškaraca je prirodno perverzan
U knjizi se navodi kako je većina muškaraca perverzna kao i da oni sve potčinjuju svojim primitivnim instinktima. Oni će tako veliki broj puta pokušati da prenesu sve to u spavaću sobu, a na vama je da kao pametna supruga to izbegnete. Ovo se ne odnosi samo na seks, već i na „ljubljenje odvratnog suprugovog tela“.

Ženske priče | Koliko često pomislimo o seksu?

Mudra i pametna žena nosi debelu spavaćicu
Pri odlasku na spavanje debela pamučna spavaćica je obavezna kao uniforma pametne žene. Glavni razlog za to je jer tokom seksa ne sme da bude u potpunosti gola, nego je potrebno da samo oslobodi delove tela koji su potrebni za seksualni čin. Muškarci takođe treba da nose pižamu kako bi pokazali samo minimum svoje kože.

Svetlo mora biti isključeno
Ukoliko se desi da muškarac želi seksualni čin, potrebno je da žena ugasi svetlo i ne sme da pusti glas. To je zbog toga što muškarac ne sme da pomisli da se njoj seks dopada i samim tim ne sme da ga ohrabruje, ali niti da na njoj praktikuje svoju perverznu seksualnu praksu, niti da skine pižamu ili spavaćicu.

Ljubljenje u usta ne dolazi u obzir
Ukoliko se dogodi da pre, tokom ili posle seksa, muž želi da poljubi ženu u usta, ona mora da lagano okrene glavu kako bi je on poljubio u obraz. Ako se desi da on pokuša da skine ženinu spavaćicu ili da je poljubi u neki drugi deo tela, dobra žena će sve vratiti na svoje mesto i reći da mora da ide u toalet.

Pre i posle seksa
Dobra žena ne može da dopusti mužu da posle seksualnog odnosa dođe na ideju kako bi to moglo da se ponovi. To mu se mora izbiti iz glave jer je seks dozvoljen samo dva puta nedeljno. Dobra žena će se potruditi da ograniči seks, a ukoliko je brak što duži, ona će se takođe potruditi da količinu seksa smanji ili potpuno ograniči.

Seks je nešto što se čini nerado
Dobra žena mora da ima na umu da ako ima seksa, onda je to preko volje jer bi u suprotnom brak mogao da propadne. Muškarci bi želeli seks svaki dan, a to onda ne liči na brak. Seks služi isključivo za reprodukciju i nikako ne sme da pričinjava zadovoljstvo.

Svaki savet je dobrodošao, pa i ovi iz 1894. godine. 🙂

 

SPONZORISAO

Ženske priče | Koliko često pomislimo o seksu?

Ženske priče | Koliko često pomislimo o seksu?

 

Ovo je priča o nonprofit platformi koja za cilj ima da edukuje i ujedini žene svih godina u borbi za žensko zdravlje.

PRATITE NAS